Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Woonkieskompas

Met Woonkieskompas.nl kan iedereen nu hun woning-gerelateerde overtuigingen en ideeën vergelijken met de standpunten van politieke partijen. Ontdek waar jij staat en welke partij jouw opvattingen deelt. Veel kiezers zijn bezorgd over de wooncrisis, maar weten niet welke partij het beste bij hun visie past. Woonkieskompas brengt helderheid!

Kieswijzer over het thema wonen

Voor iedereen die wonen een belangrijk onderwerp vindt bij de verkiezing voor de Tweede Kamer op 22 november is er het Woonkieskompas. Aan de hand van 26 stellingen toetsen kiezers hun opvattingen en idealen over wonen in Nederland aan de standpunten van politieke partijen. Bijvoorbeeld over het bouwen van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor starters, doorstromers en senioren, over subsidies voor verduurzaming en hypotheekrenteaftrek.

Opvattingen over aanpak

Wonen is voor veel kiezers een van de belangrijkste thema’s bij deze verkiezingen. Het Woonkieskompas helpt bij het bepalen van welke politieke partij past bij de eigen opvattingen over de aanpak van de wooncrisis. Deze kieswijzer is gemaakt door Kieskompas, in samenwerking met Aedes, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond.

Weloverwogen stem

“De keuze in het stemhokje bepaalt hoe de wooncrisis de komende jaren aangepakt wordt”, zegt Zeno Winkels, directeur van de Woonbond. “Of betaalbaar wonen weer mogelijk wordt, of liever nog, vanzelfsprekend, dat hebben we zelf in de hand. Het Woonkieskompas kan helpen om op 22 november een weloverwogen stem uit te brengen.”

https://woonkieskompas.nl/nl/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Column

“Kijk daar nog een vlinder!”
Met z’n tweeën, zittend op de vensterbank, zijn we naar vlinders en andere insecten aan het kijken. De voortuin had tot een paar maanden geleden nog geen definitieve bestemming gekregen.

Lees verder »

Woonlastenonderzoek

In het najaar van 2023 is er opnieuw een woonlastenonderzoek in Drenthe uitgevoerd. De resultaten zijn verontrustend: gemiddeld één op de drie huurders kan in mogelijke geldproblemen komen omdat de totale woonlasten gemiddeld 100 euro in de maand stijgen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud