Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Thuiskompas

056Thuiskompas_IrisSijbomPhotography2020-00066-sm

Eén plek voor het vinden van een huurwoning in Drenthe

Vanaf 28 april 2020 gaat het inschrijven voor een sociale huurwoning en het reageren op het beschikbare aanbod van woningen van Drentse corporaties via Thuiskompas.nl.

Thuiskompas

Woningzoekenden van alle Drentse corporaties kunnen nu  terecht op één plek voor een sociale  huurwoning. Met een gratis inschrijving op Thuiskompas kunnen woningzoekenden reageren op het aanbod van alle aangesloten corporaties. Dat biedt overzicht, gemak en geeft woningzoekenden de kans om in een groter gebied te zoeken.  Met één inschrijving is het mogelijk om te reageren op het complete aanbod dat bij de wensen van de huurder past. Bovendien kan een woningzoekende er gemakkelijker voor kiezen om bijvoorbeeld in een andere plaats te zoeken als daar sneller een geschikte woning beschikbaar is.

Passend toewijzen en inkomensvoorwaarden

Vanaf 1 januari  2016 moeten corporaties passend toewijzen. Dit betekent dat ze bij het aanbieden van huizen rekening houden met het inkomen, leeftijd en met hoeveel mensen een woningzoekende in een huis woont. Hiermee wil de overheid voorkomen dat mensen met lage(re) inkomens in te dure huizen gaan wonen.

Urgentie

De urgentieregeling is er echt alleen voor noodgevallen. Een woningzoekende krijgt alleen voorrang bij het toewijzen van een huurwoning als er een acute woonsituatie is ontstaan buiten zijn schuld, die de woningzoekende  niet zelf kan oplossen. Bijvoorbeeld een medische, sociale of mantelzorgsituatie.

Wachttijden

Momenteel is er sprake van oplopende wachttijden voor het toewijzen van woningen. Meer algemene informatie en per gemeente vindt u op deze pagina.

Vragen

Heeft u vragen over Thuiskompas, dan kunt u over uw inschrijving en het toewijzingsproces contact opnemen met Thuiskompas via het Contactformulier op de website Thuiskompas.nl of telefonisch via 085-2020007.

Heeft u vragen over een aangeboden woning of garage, dan kunt u contact opnemen met de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Hun contactgegevens vindt u bij de advertentie.

Loopt u vast nadat u bovenstaande mogelijkheden geprobeerd heeft, dan kunt u MEVM voor hulp benaderen via het contactformulier

Deel deze pagina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud