Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13 96 08 29

Spreekuur, op afspraak of
donderdags 10:30 – 12:30

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Thuiskompas

056Thuiskompas_IrisSijbomPhotography2020-00066-sm

1 plek voor het vinden van een huurwoning in Drenthe

 

Woningzoekenden van alle Drentse corporaties kunnen vanaf 28 april 2020 terecht op één plek voor het zoeken en vinden van een sociale huurwoning. Vanaf die datum bieden de 8 Drentse woningcorporaties in unieke samenwerking met hun 12 huurdersorganisaties de beschikbare woningen aan via het online platform Thuiskompas. Met de inschrijving op Thuiskompas kunnen woningzoekenden reageren op het aanbod van alle aangesloten corporaties. Dat biedt overzicht, gemak en geeft woningzoekenden de kans om in een groter gebied te zoeken.

Meer gemak voor de woningzoekende
Thuiskompas is het vervolg op Drenthehuurt.nl, een website die exact 3 jaar geleden live ging en het beschikbare aanbod van de Drentse corporaties liet zien. Bert Moormann, directeur-bestuurder van Domesta: “De lancering van Thuiskompas is een grote mijlpaal. Het betekent dat sociale huurwoningen van de Drentse corporaties allemaal op dezelfde wijze worden aangeboden en dat overal dezelfde spelregels gelden. Uniek hieraan is de intensieve samenwerking met de huurdersorganisaties. Zij zijn vanaf het begin betrokken en hadden een gelijkwaardige stem in de totstandkoming van Thuiskompas. Ik ben trots op deze samenwerking. We bieden onze woningzoekenden hiermee veel gemak. En doordat we met Thuiskompas goed inzicht krijgen in de populariteit van huizen in dorpen en wijken, zijn we in staat om in de toekomst vraag en aanbod nog beter op elkaar af te stemmen.”

Met 1 inschrijving reageren op het complete aanbod
Hans van Gellecom, secretaris van huurdersplatform SAM: “Thuiskompas is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Drentse corporaties en de huurdersorganisaties. Landelijk gezien is deze samenwerking uniek. Voor woningzoekenden betekent het dat ze vanaf 28 april 2020 met 1 inschrijving kunnen reageren op het complete aanbod dat bij hun wensen en inkomen past. Bovendien kan een woningzoekende er makkelijker voor kiezen om bijvoorbeeld in een andere plaats te zoeken als daar sneller een geschikte woning beschikbaar is.”

Thuiskompas vanaf 28 april 2020
Vanaf 28 april 2020 gaat het inschrijven voor een sociale huurwoning en het reageren op het beschikbare aanbod van de Drentse corporaties via Thuiskompas.nl. Woningzoekenden die nu al staan ingeschreven bij één van de Drentse corporaties krijgen in april bericht dat hun wachttijd over gaat naar Thuiskompas. Staat u bij meerdere corporaties ingeschreven, dan geldt de wachttijd van de corporatie waar u het langst bij bent ingeschreven.

Heeft u vragen over Thuiskompas, dan kunt u over uw inschrijving en het toewijzingsproces contact opnemen met de helpdesk van Thuiskompas, telefoon: 085-2020007.

Heeft u vragen over een aangeboden woning of garage, dan kunt u contact opnemen met de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Hun contactgegevens vindt u bij de advertentie.

Loopt u vast nadat u bovenstaande mogelijkheden geprobeerd heeft, dan kunt u ons benaderen via het contactformulier.

Deel deze pagina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
5-minuten-douche-timer-wit-vs1
Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang

Gratis een water- en energiebesparende douchemanager