Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Steen eruit, plant erin

U kent het wel. Onderhoud van een tuin is niet altijd leuk en soms kost het wat tijd. Wat gebeurt er dan: we leggen tegels en gaan werken met potten om de boel op te fleuren. Allemaal ontzettend leuk, maar we hebben dan niet in de gaten dat er iets fout kan gaan. Daarom willen we u nu kennis laten maken met steenbreek.

Wat is en waarom steenbreek?

Tuinen en (algemeen) groen hebben ook nog een andere functie. Ze moeten onder andere zorgen voor de waterafvoer. Bij (hevige) regenval moet het water weg kunnen, maar dat kan alleen maar als we meer groen en minder steen gebruiken in tuinen en algemeen groen. Dit noemen we dan steenbreek. Daarnaast levert meer groen in de buurt ook gezelligheid op en dus minder stress. Samen een buurttuin aanleggen helpt ook nog om meer contacten te hebben in de buurt.

Alle beetjes helpen

U als huurder van Actium kunt daar natuurlijk uw steentje aan bijdragen. Bekijk uw eigen tuin en vraag u af of u toch niet meer groen zou kunnen hebben in plaats van stenen. Maar kijk ook verder. Wellicht zijn er in uw omgeving plekken meer mogelijkheden groen aan te leggen (buurttuin). Misschien kun u dan in samenwerking met andere bewoners kijken of u daar iets kunt doen. Meestal zijn dat openbare plekken en zijn die eigendom van de gemeente. Scholen hebben vaak grote speelruimtes. Wellicht is het mogelijk een deel te gebruiken voor een (moes)tuin. Alle kleine beetjes helpen dan in zo’n geval.

Hoe kan ik meedoen?

U maakt een foto van de situatie zoals die nu is. U verwijdert de tegels en zet daar planten in of u zaait daar zaden. Daarna maakt u een foto van de nieuwe situatie.
Natuurlijk wilt u die tegels niet los laten liggen in uw tuin of schuur, dus kunt u die inleveren bij het milieupark of de tegeltaxi als u in Assen woont. Meer informatie vindt u op de website van het Duurzaamheidscentrum.

Subsidies

Woont u in Meppel? Dan kunt u meedoen met de actie van de gemeente om meer geveltuintjes (zie foto) aan te leggen. Hier is een subsidie mogelijk van maximaal 150 euro. 

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd tussen diverse steden. U moet uw aantal gewipte tegels daar aanmelden, anders worden ze uiteraard niet meegeteld.
Hoe je je gewipte tegels óók kunt hergebruiken zie je in de folder over NK Tegelwippen.

Deel uw werk

U hoeft niet direct wereldschokkende veranderingen aan te brengen. Vele kleintjes maken één grote. Heeft u meegedaan en wilt u anderen er van mee laten genieten? Stuur dan een foto van voor en na de verandering op met uw verhaal. Wij kunnen dan uw uitvoering weer gebruiken als idee voor een ander op onze website.

We wensen u veel plezier de komende tijd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud