Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

SPOED! Toeslagen aanvragen over 2021

Ongeveer 10% van de mensen die recht heeft op een toeslag vraagt dat niet aan. Dat is zonde, zeker in deze dure tijd. U kunt de toeslagen nog aanvragen over 2021 (vorig jaar dus), maar dat moet dan wel doen vóór 1 september 2022.

Wellicht bent u het vergeten aan te vragen of is uw situatie in 2021 veranderd, heeft u toch minder verdient dan u eerst dacht. De moeite waard om toch nog even op de website van de belastingdienst te kijken of u alsnog in aanmerking komt. U maakt daar dan eerst een proefberekening.

 

Dit geldt uiteraard niet alleen voor huurtoeslag, maar ook de overige toeslagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »

Huurverlaging na inkomensdaling

Huurders met een laag inkomen hadden in 2023 recht op een eenmalige huurverlaging. Huurders die deze huurverlaging in 2023 niet kregen, maar wel met een inkomensdaling te maken hebben gehad, kunnen tot 20 december 2024 alsnog een eenmalige huurverlaging aanvragen.

Lees verder »

Huurverhoging 2024

Elk jaar mogen woningcorporaties de huren verhogen. Dit jaar heeft dit veel stof doen opwaaien. Veel corporaties zijn het gesprek met hun huurdersorganisaties over de jaarlijkse huuraanpassing niet aangegaan. Terwijl in de Overlegwet 2015 is vastgelegd dat dit gesprek wel moet plaatsvinden. Actium heeft hierover wél de gesprekken gevoerd met MEVM.

Lees verder »
Ga naar de inhoud