Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Monique Sybrandy – secretaris

Sinds kort is het bestuur van MEVM versterkt met een nieuwe secretaris. Graag willen we haar aan u voorstellen.

Wie is Monique Sybrandy?

Ik ben 53 jaar en huur een woning van Actium in het centrum van Assen, de stad waar ik ook ben geboren. Mijn hele leven heb ik ook in Drenthe gewoond, met een onderbreking van vier jaar. Ik heb toen in Noorwegen gewoond. Ik heb inmiddels twee volwassen kinderen, die de deur uit zijn. En ben een trotse oma.

Wat is uw achtergrond?

Ik heb de laatste jaren vooral gewerkt als secretaresse en managementassistente. Ik heb onder andere gewerkt voor de gemeente Assen en werk momenteel voor Dictu.

Waarom koos u voor MEVM?

Ik was al een poosje op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik wilde me weer ergens voor gaan inzetten. Bij toeval kwam ik toen in de nieuwsbrief van MEVM de oproep tegen voor secretaris. Naar aanleiding van de beschrijving dacht ik: dit past helemaal bij mij.

Wat gaat u precies doen?

Ik ben nog maar net begonnen. Samen met het bestuur en de medewerksters gaan we nu kijken wat er al gedaan wordt en hoe ik mijn rol daarin ga vervullen. Op zich heel spannend, maar ik heb zin om dit op te gaan pakken en het samen tot een succes te maken.

U bent bestuurslid. Wat hoopt u samen met het bestuur voor elkaar te krijgen?

Ik vind het heel belangrijk dat er door de verhuurder goed naar de individuele huurder wordt geluisterd en dat daar dan ook iets mee wordt gedaan. Uiteraard vind ik dat er goede en betaalbare woningen moeten zijn. Momenteel is dat spannend door de wachtlijsten en de situatie waarin veel mensen verkeren. Daarom ben ik ook erg voor de energietransitie. Ik wil ernaar streven om zoveel woningen van het gas af te krijgen. Voorwaarde is dan wel dat dit ook voor iedereen be-taalbaar moet zijn en blijven.

U bent pas twee maanden werkzaam bij MEVM. Wat zijn uw eerste indrukken?

Het valt mij op dat MEVM met meer onderwerpen bezig is dan ik in eerste instantie dacht als huurder. Onderling is er een open sfeer, wat ik heel prettig vind. Ook in het eerste contact met de Raad van Commissarissen en Actium was ik aangenaam verrast door de open gesprekken die er werden gevoerd. Alles bij elkaar is het een goede en leuke start van mijn werk hier. Ik kijk er erg naar uit om te zien waar dit toe kan leiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen februari 2024

Begin februari hebben we naar de mening van de klankbordgroep gevraagd over een drietal korte stellingen. Deze gingen over de verduurzaming, huurverhoging en de bestedingen van Actium.
We kunnen uit de reacties concluderen dat huurders duurzaamheid belangrijk vinden.

Lees verder »

MEVM denkt en praat mee!  

Op basis van de Overlegwet heeft MEVM vanuit en in het belang van de huurders in 2023 weer meegedacht, advies en instemming gegeven over verschillende onderwerpen aan Actium.

Lees verder »

Werkplan 2024 MEVM 

Ook in 2024 zal de huurdersorganisatie MEVM zich hard maken voor een goede belangenbehartiging van de (huidige en toekomstige) huurders van Actium. Hiervoor heeft MEVM een werkplan opgesteld waarin onder andere de geplande activiteiten staan.

Lees verder »
Ga naar de inhoud