Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Monique Sybrandy – secretaris

Sinds kort is het bestuur van MEVM versterkt met een nieuwe secretaris. Graag willen we haar aan u voorstellen.

Wie is Monique Sybrandy?

Ik ben 53 jaar en huur een woning van Actium in het centrum van Assen, de stad waar ik ook ben geboren. Mijn hele leven heb ik ook in Drenthe gewoond, met een onderbreking van vier jaar. Ik heb toen in Noorwegen gewoond. Ik heb inmiddels twee volwassen kinderen, die de deur uit zijn. En ben een trotse oma.

Wat is uw achtergrond?

Ik heb de laatste jaren vooral gewerkt als secretaresse en managementassistente. Ik heb onder andere gewerkt voor de gemeente Assen en werk momenteel voor Dictu.

Waarom koos u voor MEVM?

Ik was al een poosje op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik wilde me weer ergens voor gaan inzetten. Bij toeval kwam ik toen in de nieuwsbrief van MEVM de oproep tegen voor secretaris. Naar aanleiding van de beschrijving dacht ik: dit past helemaal bij mij.

Wat gaat u precies doen?

Ik ben nog maar net begonnen. Samen met het bestuur en de medewerksters gaan we nu kijken wat er al gedaan wordt en hoe ik mijn rol daarin ga vervullen. Op zich heel spannend, maar ik heb zin om dit op te gaan pakken en het samen tot een succes te maken.

U bent bestuurslid. Wat hoopt u samen met het bestuur voor elkaar te krijgen?

Ik vind het heel belangrijk dat er door de verhuurder goed naar de individuele huurder wordt geluisterd en dat daar dan ook iets mee wordt gedaan. Uiteraard vind ik dat er goede en betaalbare woningen moeten zijn. Momenteel is dat spannend door de wachtlijsten en de situatie waarin veel mensen verkeren. Daarom ben ik ook erg voor de energietransitie. Ik wil ernaar streven om zoveel woningen van het gas af te krijgen. Voorwaarde is dan wel dat dit ook voor iedereen be-taalbaar moet zijn en blijven.

U bent pas twee maanden werkzaam bij MEVM. Wat zijn uw eerste indrukken?

Het valt mij op dat MEVM met meer onderwerpen bezig is dan ik in eerste instantie dacht als huurder. Onderling is er een open sfeer, wat ik heel prettig vind. Ook in het eerste contact met de Raad van Commissarissen en Actium was ik aangenaam verrast door de open gesprekken die er werden gevoerd. Alles bij elkaar is het een goede en leuke start van mijn werk hier. Ik kijk er erg naar uit om te zien waar dit toe kan leiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »

18 jaar of ouder? Schrijf je in bij Thuiskompas

Op jezelf wonen gaat tegenwoordig niet zo gemakkelijk. Er zijn weinig woningen beschikbaar voor jongeren. Omdat de wachttijden voor een sociale huurwoning lang zijn, is het slim om je zo vroeg mogelijk in te schrijven bij Thuiskompas. Dit kan zodra je 18 bent. Op het platform vind je alle beschikbare woningen van de 9 Drentse corporaties.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud