Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

MEVM adviseert verkoopstop

Regelmatig wordt het bezit van Actium tegen het licht gehouden. Passen de woningen nog wel bij wat de huurders willen? Zijn er voldoende woningen?

We zien nu dat de wachttijden nog steeds oplopen en dat het aantal aanmeldingen voor een woning nog toenemen. Dit zien we als we kijken naar de reacties bij Thuiskompas.  Dit betekent dat er nog een tekort is aan gewilde woningen.

Verkoopstop voor twee jaar

Daarom heeft MEVM besloten dat zij Actium adviseert een verkoopstop in te stellen. Actium heeft dit advies overgenomen. Daar zijn wij als MEVM heel blij mee. Dit betekent dat vanaf 1 juni 2023 de komende twee jaren geen woningen zullen worden verkocht en dat deze dus beschikbaar blijven voor de huurders.

Rein Swart, directeur bestuurder van Actium, zegt hier over: “Het besluit tot een tijdelijke verkoopstop geeft enige verlichting, maar is helaas geen tovermiddel. Toch doen we het, want ieder huis dat extra beschikbaar komt voor mensen die op een huurwoning wachten, telt”.

Deze verkoopstop geldt niet voor woningen die al op verkoop staan en waar al afspraken mee zijn gemaakt met andere partijen. Meestal gaat het dan om appartementen in gemengde flats (huurders en kopers).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud