Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

MEVM adviseert verkoopstop

Regelmatig wordt het bezit van Actium tegen het licht gehouden. Passen de woningen nog wel bij wat de huurders willen? Zijn er voldoende woningen?

We zien nu dat de wachttijden nog steeds oplopen en dat het aantal aanmeldingen voor een woning nog toenemen. Dit zien we als we kijken naar de reacties bij Thuiskompas.  Dit betekent dat er nog een tekort is aan gewilde woningen.

Verkoopstop voor twee jaar

Daarom heeft MEVM besloten dat zij Actium adviseert een verkoopstop in te stellen. Actium heeft dit advies overgenomen. Daar zijn wij als MEVM heel blij mee. Dit betekent dat vanaf 1 juni 2023 de komende twee jaren geen woningen zullen worden verkocht en dat deze dus beschikbaar blijven voor de huurders.

Rein Swart, directeur bestuurder van Actium, zegt hier over: “Het besluit tot een tijdelijke verkoopstop geeft enige verlichting, maar is helaas geen tovermiddel. Toch doen we het, want ieder huis dat extra beschikbaar komt voor mensen die op een huurwoning wachten, telt”.

Deze verkoopstop geldt niet voor woningen die al op verkoop staan en waar al afspraken mee zijn gemaakt met andere partijen. Meestal gaat het dan om appartementen in gemengde flats (huurders en kopers).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Column

“Kijk daar nog een vlinder!”
Met z’n tweeën, zittend op de vensterbank, zijn we naar vlinders en andere insecten aan het kijken. De voortuin had tot een paar maanden geleden nog geen definitieve bestemming gekregen.

Lees verder »

Woonlastenonderzoek

In het najaar van 2023 is er opnieuw een woonlastenonderzoek in Drenthe uitgevoerd. De resultaten zijn verontrustend: gemiddeld één op de drie huurders kan in mogelijke geldproblemen komen omdat de totale woonlasten gemiddeld 100 euro in de maand stijgen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud