Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Een tuin bij de woning: lust of last?

Een goed verzorgde tuin geeft veel woonplezier; voor u, maar ook voor uw buren. De buurt krijgt immers een prettige uitstraling als er goed onderhouden tuinen zijn. Het woont ook prettiger in een leefomgeving die er verzorgd uitziet. Het zegt iets over de mensen die in die buurt wonen; het zegt iets over de leefbaarheid in de buurt. (Onderwerp van de stellingen voorgelegd aan de Klankbordgroep van MEVM in oktober.)

In de huurovereenkomst die we als huurder bij het aanvaarden van een woning ondertekenen staat o.a.: de eventuele tot het gehuurde behorende tuin als siertuin aan te leggen, te gebruiken en in stand te houden en deze steeds in een goede, verzorgde staat van onderhoud te houden, onder meer door periodiek het gras te maaien, onkruid te wieden, heggen te scheren, heesters en bomen te snoeien en paden schoon te houden

Niet iedereen ziet het tuinieren als hobby en soms is het voor de bewoner niet meer mogelijk de tuin bij te houden omdat er fysieke beperkingen zijn. Ook de culturele achtergrond kan een rol spelen. Een makkelijke oplossing kan zijn om de hele tuin te betegelen. Toch is dit een oplossing die een ongewenst gevolg kan hebben met de steeds hoger wordende temperatuur in de zomermaanden door de klimaatverandering. Door meer groen rond het huis te hebben kan hittestress voorkomen worden en ook voor de biodiversiteit (bijvoorbeeld vlinders en vogels) is dit een betere keuze.

Voor die huurders die zelf het tuinonderhoud niet kunnen uitvoeren moeten we andere oplossingen bedenken. Kunnen we als buurt ook ervoor zorgen dat de tuinen onderhouden worden? Zijn er vrijwilligers die dit voor hun rekening willen nemen of kan Actium voor een oplossing zorgen?

Volgend jaar willen we met huurders die mee willen denken over mogelijke oplossingen een zogenaamde Bewoners AdviesGroep starten. We praten dan onder meer over wat een redelijk norm voor een onderhouden tuin kan zijn en op welke manier we in de toekomst bijvoorbeeld de biodiversiteit in onze leefomgeving kunnen bevorderen.

Op onze website kunt u hierover binnenkort meer informatie vinden. Wilt u zich als belangstellende opgeven? Dan kan dat via onze contactpagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »

18 jaar of ouder? Schrijf je in bij Thuiskompas

Op jezelf wonen gaat tegenwoordig niet zo gemakkelijk. Er zijn weinig woningen beschikbaar voor jongeren. Omdat de wachttijden voor een sociale huurwoning lang zijn, is het slim om je zo vroeg mogelijk in te schrijven bij Thuiskompas. Dit kan zodra je 18 bent. Op het platform vind je alle beschikbare woningen van de 9 Drentse corporaties.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud