Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Leefbaarheid in en om het huis

De plek waar je woont moet prettig en veilig zijn. Althans dat willen we allemaal. Met een mooi woord noemen we dat dan leefbaarheid. Daar kun je zelf veel aan doen, maar ook samen kunt u zorgen voor een goede leefbaarheid.

In uw woning

Om prettig in uw woning te wonen wilt u natuurlijk een huis die aan alle minimale verwachtingen voldoet. Die verwachtingen zijn voor iedereen anders. Of u nu grote of kleine kamers heeft, een mooie open keuken of een iets kleinere, het mag voor de leefbaarheid niet uitmaken. In huis moet alles veilig en goed zijn. Dus geen schimmel in de woning, geen tocht, goede brandmelders, goede verwarming, inbraakbestendige deuren en ramen, enz. Dit alles zorgt er voor dat u zich veilig voelt in uw woning. Voor sommige dingen bent u afhankelijk van Actium, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de woning. Maar zelf kunt u ook iets doen.

U kunt de televisie niet aanzetten of er zijn wel programma’s te zien die gaan over de inrichting van de woning. Zo nu en dan wat nieuws kopen voor uw interieur, ergens weer iets verven of eens een grote schoonmaak of opruimactie houden. Dit zorgt er ook voor dat de leefbaarheid in uw woning wordt vergroot.

Buiten uw woning

Als u in het bezit bent van een tuin of balkon, kunt u daar eens extra aandacht aan besteden. Voor de een betekent dit zoveel groen als mogelijk, de ander kiest er voor om een plek te hebben waar men lekker kan zitten met mooi weer. Hoe u het doet is geheel aan u, maar het belangrijkste is dat u zich er prettig voelt.

Dit geldt ook als we even verder kijken dan uw eigen woning. Denk bijvoorbeeld aan de buren. Heeft u een goede relatie met de buren of kan daar nog wel iets aan verbeteren? Is er misschien een buurtvereniging, die zo nu en dan dingen voor de buurt organiseert of ontmoet u liever mensen in uw buurthuis. Allemaal zaken die de leefbaarheid kunnen vergroten en waar u zelf invloed op uit kunt oefenen.

Helaas zijn er ook omstandigheden die u niet in de hand heeft. Dan denken we vooral aan overlast of veiligheid. Uit onze laatste enquête blijkt dat het dan vooral gaat om geluidsoverlast, verkeershinder, hangjongeren, houtkachels, veiligheid in de buurt, etc. Dit zijn zaken die u niet in uw eentje kan oplossen.

Bewonersavond

MEVM ziet het als haar taak om samen met u na te denk hoe we overlast kunnen voorkomen of kleiner kunnen maken. Daarvoor hebben we echter wel uw mening nodig.
Op 18 mei 2021 hebben we daarom een digitale bewonersavond over het thema “Leefbaarheid in en om het huis” georganiseerd.

U kunt hier lezen wat er die avond is besproken.


De bewonersavond heeft inmiddels plaatsgevonden, u kunt zich niet meer aanmelden.

Foto door Valeria Boltneva via Pexels
Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud