Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Inkomenstoets bij passend toewijzen

Vanaf 2016 gelden nieuwe wettelijke regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen. Dat zijn de woningen met een netto huurprijs tot en met € 808,06 per maand (prijspeil 2023). De corporatie moet ervoor zorgen dat de hoogte van uw huur aansluit bij de hoogte van uw inkomen, uw leeftijd en uw gezinsgrootte. Dit noemen we passend toewijzen. Hiermee wil de overheid voorkomen dat mensen met lage(re) inkomens in te dure huizen gaan wonen.
U kunt daarom niet op alle vrijkomende woningen reageren.

De woningen van Actium worden verhuurd via Thuiskompas. Daar moet u zich inschrijven als u een woning van Actium zoekt.

Het is belangrijk dat de gegevens van uw inschrijving kloppen, wanneer u daadwerkelijk op zoek bent naar een woning. Voordat u uw nieuwe huurcontract kunt ondertekenen worden al deze gegevens door Actium gecontroleerd.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de gegevens aan te passen zodra er veranderingen in uw verzamelinkomen of de samenstelling van uw huishouden zijn. Dit kan voorkomen dat bij de woningtoewijzing u alsnog wordt afgewezen wegens een te hoog inkomen.

Twijfelt u of u het juiste verzamelinkomen heeft ingevuld? Neem dan op met de helpdesk van Thuiskompas (085 – 20 20 007). Zij helpen u graag.

Om te controleren wat uw inkomen is, wordt gevraagd naar een Inkomensverklaring van de belastingdienst. Hierop staat uw inkomen vermeld. De Inkomensverklaring kunt u gratis opvragen bij de Belastingdienst, via het telefoonnummer (0800) 0543, of downloaden via uw DigiD op www.belastingdienst.nl. Houdt u hierbij rekening met een wachttijd van circa 5 werkdagen als u het formulier telefonisch laat toesturen.

Meer informatie over het invullen van het juiste inkomen, vindt u op de site van Thuiskompas via deze link.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wachttijden lopen op

De woningmarkt zit redelijk op slot. Dat betekent dat verhuizen een stuk moeilijker is. Om een beeld te krijgen hoe lang woningzoekenden moeten wachten op

Lees verder »

Huuraanpassing 2023

Ieder jaar op 1 juli worden de huurprijzen aangepast door Actium. Bij aanvang van dit traject  wordt huurdersorganisatie MEVM door Actium gevraagd een advies uit

Lees verder »