Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Huurdersdag 2023 was een groot succes!

“Wat heb ik vandaag veel geleerd”, aldus een huurder die enthousiast terugkeerde in de Wenning.  

Op vrijdag 3 november heeft MEVM in samenwerking met Actium de huurdersdag 2023 georganiseerd in het zuiden van Drenthe.   

Een 50-tal huurders hadden zich aangemeld om deze dag in het zonnetje gezet te worden en zelfs de zon heeft zich deze dag heel af en toe laten zien.  

We zijn om 10 uur gestart bij De Wenning in Pesse onder het genot van een kopje koffie/thee en een heerlijke plak cake erbij.

De Wenning is het Multifunctioneel Ontmoetingscentrum van Pesse waar je terecht kunt voor vergaderingen, bijeenkomsten, verjaardagen, bruiloften en begrafenissen. De locatie is gelegen in de bosachtige omgeving van Pesse in de gemeente Hoogeveen.  

Mireille Dijk, manager klant en strategie bij Actium, heeft iedereen enthousiast welkom geheten en verteld wat de huurders van deze dag konden verwachten.   

 

Het was eerst tijd voor een korte wandeling met de hele groep naar de nieuwbouw Teugel in Pesse. Hier is Actium in oktober 2023 gestart met de bouw van acht levensloop­bestendige woningen die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd. Aldert Veldman, projectleider bij Actium, heeft de huurders voorzien van een plattegrond en onder andere verteld wat een levensloopbestendige woning inhoudt, wat er voor duurzaamheidsmaatregelen worden toegepast in de woningen en voor welke doelgroep de woningen geschikt zijn. Ook beantwoordde hij de vele vragen van de huurders over dit project. 

Vervolgens zijn we verdeeld in drie groepen en in de bussen (waaronder de spelersbus van FC Groningen;  wat hadden we een bekijks onderweg!) van Drenthe Tours inclusief buschauffeur gestapt. Zo zijn we naar nog een aantal verschillende locaties gereden waar huurders een inkijkje in de verschillende projecten van Actium hebben gekregen. De locaties waren: 

Het Vledder in Meppel 

Ook hier heeft Aldert Veldman de huurders voorzien van informatie. De huurders konden hier een appartement in aanbouw bezichtigen, het was wel een route door de modder, maar het was de moeite waard.

Actium is hier in december 2022 gestart met de bouw van 75 appartementen. De 75 appartementen met balkon zijn verspreid over drie blokken. Het blok dat het dichts bij de weg en treinspoor komt, is het hoogst met vijf bouwlagen. Bij dit blok zijn aanvullende geluidswerende voorzieningen opgenomen, zoals geluid reducerend glas en akoestische panelen. Vervolgens wordt de hoogte van de blokken geleidelijk minder, zodat het blok bij de rustigere woonwijk maar drie bouwlagen heeft. De appartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens. Hier werd onder andere de vraag gesteld hoe je voor een woning in aanmerking kunt komen. Je moet dan dus ingeschreven staan bij Thuiskompas, ook als je al een woning van Actium huurt. Inschrijven kan via Thuiskompas.nl. Het is de bedoeling dat de appartementen halverwege 2024 klaar zijn.     

Oude politiebureau in Meppel

Hier heeft Edger Alberts, projectleider vastgoedrealisatie bij Actium, de huurders het één en ander verteld over wat Actium op deze locatie wil gaan bouwen, over circulariteit en flora en fauna.  

Actium wil op deze locatie 55 nieuwe appartementen bouwen uit deels drie en deels vijf woonlagen. Om tot sloop en nieuwbouw over te gaan komt er nog veel bij kijken. Er is een QuickScan uitgevoerd om te kijken of er vleermuizen aanwezig zijn, dit blijkt het geval te zijn, er zijn dwergvleermuizen aanwezig. Hier moet ‘vervangende huisvesting’ voor geregeld worden in de vorm van het ophangen van tijdelijke voorzieningen zodat de vleermuizen de nieuwe verblijfplaatsen vinden en accepteren. Het verplaatsen van de vleermuizen kost tijd en zolang mag Actium niet gaan slopen.
Ook wordt er gekeken welke bomen er nu staan en welke bomen op de huidige plek kunnen blijven staan of verplaatst kunnen worden zodat de bomen duurzaam behouden blijven. Al met al een opgave waardoor het langere tijd duurt om te kunnen slopen en nieuwbouwen. Om de leefbaarheid te borgen wordt het pand door Ad Hoc beheert en heeft Ad Hoc er tijdelijke huurders geplaatst.  

Woonzorgcentrum Dunninghe in De Wijk

Twee groepen zijn bij het woonzorgcentrum Dunninghe geweest waar Femmie Blauw, projectmedewerker bij Actium,  de huurders iets verteld heeft over het Woonzorgcentrum en over het ontzorgd verhuizen tijdens de renovatie. Woonzorglocatie Dunninghe heeft 20 zorgappartementen en 36 aanleunwoningen. In de nieuwe situatie bestaat de woonzorglocatie uit 30 zorg­appartementen, 20 bestaande aanleunwoningen en volgen nog 14 nieuwe aanleunwoningen. De bestaande zorgappartementen en de bestaande aanleunwoningen worden verbouwd om het woonzorg­centrum toekomst­bestendig te maken. Ook zijn er gezamenlijke huiskamers gerealiseerd. Al deze renovatie­werkzaamheden vinden in gezamenlijke afstemming met zorggroep Noorderboog plaats. Naast de woonzorglocatie wordt een nieuwe huisartsen- en fysiopraktijk in 2024 gerealiseerd.  

’t Vonder in Ruinerwold 

Eén groep is bij ’t Vonder in Ruinerwold geweest. Ook hier heeft Femmie Blauw aan de groep verteld wat voor aanpassingen er in ’t Vonder hebben plaatsgevonden om ’t Vonder klaar te maken voor de toekomst. In verband met de groeiende vraag naar zorgplaatsen is de capaciteit van ’t Vonder vergroot van 30 naar 32 appartementen. De (ver)bouw is medio 2023 afgerond. De bestaande appartementen hebben een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken gekregen. Ook zijn er 4 nieuwe huiskamers gerealiseerd. Daarnaast worden de 29 aanleunwoningen gerenoveerd bij mutatie zodat de zorg langer thuis geleverd kan worden.  

Gezamenlijke lunch

Tussen het bezoeken van de verschillende projecten door hebben we gezamenlijk geluncht bij restaurant Villa Kalkoven in Meppel.

Villa Kalkoven is een industrieel rijksmuseum wat is omgetoverd tot een modern en stoer restaurant. Duurzaamheid en lokale producten voeren de hoofdmoot in de gehele villa. De lunch was voortreffelijk en bovenal gezellig. 

Afsluiting

Na een informatieve dag met veel indrukken keerden de huurders aan het einde van de dag terug naar De Wenning in Pesse waar gezellig werd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Marcel Bomers, voorzitter van MEVM, heeft nog een afsluitend woordje gesproken waarbij hij de huurders bedankt heeft voor hun deelname, de grote opkomst en hun enthousiasme op deze dag. Ook heeft hij verteld dat de huurders zich kunnen aanmelden voor de klankbordgroep van MEVM. De klankbordgroep neemt onder andere deel aan de stellingen die MEVM een aantal keren per jaar voorlegt aan de klankbordgroep. Het is voor MEVM belangrijk dat er zoveel mogelijk huurders deelnemen aan de klankbordgroep zodat MEVM ‘het woord van de huurder’ goed mee kan vertegenwoordigen.  

Dankzij de deelnemende huurders was het een hele geslaagde en gezellige dag! De huurders hebben allemaal een rugtas van MEVM met daarin een linnentas van Actium, een aantal energiebesparende ledlampen, informatie over energiebesparing, de huurderskrant en wat versnapering mee naar huis gekregen.  

Ook dankzij de medewerkers van Actium die een enthousiaste bijdrage geleverd hebben aan deze dag, is deze dag succesvol geworden. Speciale dank aan Marcel Westerveen, vastgoedadviseur duurzaamheid en wijkuitvoeringsplannen bij Actium en Janine Douma, gebiedscoördinator Wijken bij Actium die deze dag met MEVM georganiseerd hebben. 

Klik op een foto om de afbeeldingen in groter formaat te zien.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »

18 jaar of ouder? Schrijf je in bij Thuiskompas

Op jezelf wonen gaat tegenwoordig niet zo gemakkelijk. Er zijn weinig woningen beschikbaar voor jongeren. Omdat de wachttijden voor een sociale huurwoning lang zijn, is het slim om je zo vroeg mogelijk in te schrijven bij Thuiskompas. Dit kan zodra je 18 bent. Op het platform vind je alle beschikbare woningen van de 9 Drentse corporaties.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud