Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Huurder aan het woord over energiekosten

We vertellen u niks nieuws als we zeggen dat het dure tijden zijn op dit moment. Niet alleen loopt de inflatie op, wat we direct zien aan de prijzen in de supermarkt. Ook de prijzen voor energie lopen de spuigaten uit.

Op allerlei manieren probeert de regering u te helpen, met energietoeslagen, 190 euro korting  op energierekening in november en december, prijsplafond voor energie vanaf 1 januari 2023.

Daarnaast zien we ook dat huurders steeds meer op hun gebruik gaan letten.

Een huurder die een energiedisplay van ons heeft geleend, hebben we gevraagd wat hij zoal doet om de energierekening in bedwang te houden En dat is niet weinig.

 

“Door de energiedisplay heb ik inzicht gekregen in het verbruik van gas en stroom. Daarna heb ik zelf een meetapparaat gekocht met abonnement bij Home Energy en heb daar geen spijt van en zal het zeker aanbevelen”. Home Energy is een van de vele bedrijven die zon- en windenergieproducten heeft, maar ook duurzame energie levert.

Gas en elektra

“We zetten de cv overdag op maximaal 19 graden en een uur voor we naar bed gaan zetten we die terug naar 15 graden. De gordijnen en lamellen gaan ’s avonds dicht. De verwarmingsbuizen zijn geïsoleerd en de verwarming zelf houden we vrij, zodat alle warmte wordt gebruikt.”

Daarnaast kreeg de huurder ‘hulp’ van Actium. Zij hebben HR++ ramen geplaatst en acht zonnepanelen op het dak. “Hiermee besparen we niet al[1]een, maar verdienen ook nog.” “We zijn overgestapt van koken op gas naar inductiekoken. We gebruiken de centrale afzuiging in het huis zo weinig mogelijk en zetten hem maximaal op stand 1. Daarnaast gebruiken we de afzuigkap niet meer. We zijn overgestapt op ledverlichting en gebruiken kaarsjes, die ook weer warmte afgeven.”

In huis kunnen er meerdere apparaten staan die u wellicht eerder heeft gekocht, omdat het comfortabeler is. “Wij gebruiken de wasdroger niet meer en laten de afwasmachine nu ook uit staan.”

Waterverbruik

Alhoewel de prijs van water nog niet echt is verhoogd, heeft het verbruik van water wel vaak te maken met energie. Denkt u hierbij maar eens aan het verwarmen van het water om te douchen en af te wassen. “Wij douchen nu lauw of koud en dan maximaal 10 minuten. Met de waterbesparende douchekop hebben we in zes weken toch 37% water en 40% gas bespaard. We proberen zoveel mogelijk met koud water af te wassen en zo min mogelijk na te spoelen. Om het waterverbruik nog verder te verminderen is er een kleinere stortbak geplaatst en spoelen we korter door. Ook doen we de kraan dicht tijdens het tanden poetsen.”

Wat nog meer?

De huurder heeft al heel veel gedaan. Blijft er dan nog wel iets over? “We gaan binnenkort tochtstrips aanbrengen onder de deuren en radiatorfolie aanschaffen. Ook willen we graag energiezuiniger apparaten aanschaffen. We denken daarbij aan een koelkast/diepvriezer en wasmachine. De garage is een bron van kou en we hopen dat we die binnenkort met de hulp van Actium kunnen isoleren.”

Wilt u ook besparen?

Wellicht bent u bij het lezen van dit artikel ook gaan nadenken over uw verbruik. MEVM biedt huurders van Actium gratis een energiedisplay te leen aan. Met dit apparaatje kunt u uw gas en elektra in de gaten houden voor een bepaalde tijd. Wat u daarvoor nodig hebt en hoe u die aanvraagt, kunt u hier lezen.

Als u nog geen abonnement hebt op onze digitale nieuwsbrief en u geeft zich op, dan krijgt u gratis van ons een douchemeter, waarmee u de tijd van douchen kunt instellen. Dit kunt u doen via deze pagina.

(Huurder wil graag anoniem blijven, naam bij de redactie bekend)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud