Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Geen jaarlijkse huurverhoging

Ieder jaar verhoogt Actium op 1 juli de huur. In 2021 zal de huur NIET worden verhoogd van sociale woningen. Ook gelden deze regels voor kamerverhuur en woonwagens. Wat betekent dit voor u?

U woont in een woning met een huur van 752 euro of lager kale huur:
dan verandert er voor u niets op 1 juli 2021.

U woont in een woning met een huur van 752 euro of hoger kale huur:
de minister zal binnenkort bekend maken hoeveel de huur mag stijgen per 1 juli 2021. Actium moet u voor 1 mei een brief met een voorstel sturen.

Kan de huur stijgen in 2021?
Ja, als de woning leeg komt en er is een nieuwe huurder dan mag de huurprijs van de woning veranderen. Ook als uw woning wordt verbetert kan dit betekenen dat de huur omhoog gaat als de werkzaamheden klaar zijn.

MEVM is in eerste instantie blij met deze maatregel. In ons onderzoek over de woonbeleving van december 2020 geeft 23,5% van de huurders aan dat ze het moeilijk vinden de huur elke maand te betalen. Hiermee is het probleem van de betaalbaarheid niet opgelost, maar wordt het in ieder geval niet erger.
Wel verwachten we van de overheid een goede compensatie voor de woningcorporaties zodat de doelstellingen in het energiezuinig maken van de woningen nog steeds gehaald kunnen worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eindejaarsenquête 2023

Jaarlijks houdt MEVM een grote eindejaarsenquête. Wij gebruiken deze informatie om nog beter te weten wat de huurders en woningzoekenden willen. Hierdoor kunnen wij Actium

Lees verder »
Ga naar de inhoud