Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Energiecoach

Een energiecoach is een vrijwilliger die met je meedenkt over makkelijke manieren om energie te besparen in huis. Het gaat hierbij niet om grote bouwkundige maatregelen, maar hele simpele aanpassingen in je dagelijkse woongedrag. Bij energiebesparing in huis denken veel mensen al snel aan het aanschaffen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie. Dat zijn zeker goede mogelijkheden, maar er is vaak een forse investering voor nodig en als huurder ben je daarvoor eigenlijk aangewezen op Actium. Toch zijn er ook veel makkelijkere manieren om energie te besparen in huis. Energiecoaches zijn speciaal opgeleid om je hiermee op weg te helpen. Daarbij gaat het niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in je dagelijkse woon- en leefgedrag. Zo kijkt een energiecoach naar bijvoorbeeld het type verlichting en verwarming in je huis, de hoeveelheid water die je verbruikt, de apparatuur die je gebruikt en de hoogte van je energierekening. Hij helpt je om hier meer inzicht in te krijgen en zo snel en eenvoudig energie en dus geld te besparen. Met hele simpele maatregelen kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen! De Energiecoach van MEVM komt graag langs bij bewonerscommissies en andere groepen huurders. Een bezoek van een energiecoach is gratis. Via het formulier onderaan kun je een bezoek van de energiecoach aanvragen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op voor het maken van een afspraak.  

Zelf energiecoach worden?

We zoeken geïnteresseerden die het leuk vinden om met energiebesparing aan de slag te gaan en medebewoners hierover te informeren. Iets voor jou? Meld je aan via het formulier hieronder! Heb jij zelf al ervaring met het besparen van energie? En vind je het leuk en belangrijk om je ervaringen te delen en andere mensen hiermee op weg te helpen? Meld je dan aan als energiecoach! De cursus wordt verzorgd door de Woonbond en bestaat uit 3 avonden. Hierin komen o.a. de basisonderdelen van energiebesparing aan bod, de opbouw van een energierekening en manieren om mensen op een goede manier te helpen met energie besparen. Technische kennis is absoluut niet vereist! Het is vooral belangrijk dat je het leuk vind om andere mensen op weg te helpen met energie besparen en dat je hier tijd voor hebt. Meer informatie over jouw rol als energiecoach? Neem dan even contact met ons op door middel van het onderstaande formulier!

Contactformulier

 

Verificatie

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud