Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Energiecoach

pexels-alphatradezone-5833767-sm

In Drenthe zijn meerdere energiecoaches actief om huurders te informeren over mogelijkheden om op een eenvoudige manier bespaard kan worden op de energiekosten.

Iedereen denkt dan gelijk aan verouderde, slecht geïsoleerde woningen. Maar ook als je in een nieuwe woning woont, kan de energiecoach besparingstips geven.

Ook huurders van Actium kunnen gratis profiteren van de kennis en ervaringen van energiecoaches.

Alle adviezen bij elkaar kunnen wel meer dan € 200 per jaar opleveren (natuurlijk afhankelijk wat er inmiddels al is aangepast).

Wat doet de energiecoach?

De energiecoach gebruikt een checklist om je voor te lichten over je energieverbruik. Met deze uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de energiecoach samen met jou de woning door.

De energiecoach geeft voorlichting en informatie over je energierekening en vertelt hoe je met eenvoudige (gedrags-)maatregelen veel energie kunt besparen.

De energiecoach geeft informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in je woning.

De energiecoach kijkt met jou naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.

De energiecoach geeft besparingstips over wat je kunt doen om je energieverbruik te verlagen door bijvoorbeeld je gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Wilt u ook een enegiecoach thuis uitnodigen dan kunt u een afspraak maken bij het Drentse Energieloket.

De Woonbond heeft een paar jaar geleden filmpjes gemaakt van de door hun opgeleide energiecoaches. Een daarvan gaat over de eerste coach van MEVM: bekijken in YouTube.

Deel deze pagina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga naar de inhoud