Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13 96 08 29

Spreekuur, op afspraak of
donderdags 10:30 – 12:30

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Energiecoach

pexels-alphatradezone-5833767-sm

In Drenthe zijn meer dan dertig energiecoaches actief om huurders te informeren over mogelijkheden om op een eenvoudige manier bespaard kan worden op de energiekosten.

Iedereen denkt dan gelijk aan verouderde, slecht geïsoleerde woningen. Maar ook als je in een nieuwe woning woont, kan de energiecoach besparingstips geven.

Ook huurders van Actium kunnen profiteren van de kennis en ervaringen van energiecoaches.

Op verzoek van bewonerscommissies en andere huurdersorganisaties (in het verzorgingsgebied van Actium) verzorgen de energiecoaches een voorlichtingsmiddag of -avond, waarbij de nadruk ligt op besparingen die je als huurder eenvoudig kunt behalen.

Op ongedwongen wijze wordt in een quiz de al aanwezige kennis getest, wordt een powerpoint presentatie gegeven en tot slot is er de ‘bespaarkoffer’ vol met slimme hulpjes en voorbeelden van energiezuinige verlichting. Het geheel wordt afgesloten met een prijsvraag.

Alle adviezen bij elkaar kunnen wel meer dan € 200 per jaar opleveren. (Natuurlijk afhankelijk wat er inmiddels al is aangepast.)

Lijkt het je interessant om ook in jouw buurt de energiecoach op bezoek te krijgen, vul dan het formulier op de contactpagina in.

Zelf in jouw buurt aan de slag?

MEVM werkt samen met alle andere huurdersorganisaties in Drenthe in de ‘Expeditie naar Energieneutraal Wonen in Drenthe’ (zie EEWD.nl). Dit is een initiatief van de Provincie Drenthe. Die heeft een subsidie beschikbaar gesteld om nog meer energiecoaches op te leiden. Het doel dat is uiteindelijk iedere wijk zijn eigen energiecoach heeft. Dichtbij de huurders en dus met kennis van wat er in de buurt gaat gebeuren en wat daarin het beste advies voor de huurders is.

Daarnaast kun je via de site aangeven of je aanwezig wilt zijn bij de MEVM-bijeenkomsten die in het teken staan van energiezuiniger wonen of als je wilt dat we een bijeenkomst organiseren in jouw buurt of wijk.

De Woonbond heeft een paar jaar geleden filmpjes gemaakt van de door hun opgeleide energiecoaches. Een daarvan gaat over de eerste coach van MEVM: bekijken in YouTube.

Deel deze pagina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
5-minuten-douche-timer-wit-vs1
Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang

Gratis een water- en energiebesparende douchemanager