Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Drentse woningzoekenden tevreden over Thuiskompas

In maart 2020 is Thuiskompas gelanceerd. Eén website waarop alle Drentse woningcorporaties hun beschikbare huurhuizen aanbieden. Twee jaar later hebben de deelnemende corporaties voor de tweede keer onderzocht hoe Thuiskompas wordt gewaardeerd. Wat blijkt: de bekendheid van Thuiskompas is gegroeid en de gebruikers geven de site een 7,5!

Overzicht en gemak

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun twaalf huurdersorganisaties – waaronder MEVM.
Bert Moormann, directeur-bestuurder bij Domesta: ”We zijn met Thuiskompas gestart, omdat we woningzoekenden overzicht en gemak wilden bieden. Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 80% de website gebruiksvriendelijk vindt en zo’n 75% informatie gemakkelijk kan vinden. Daarin zijn we als samenwerkende organisaties geslaagd. Maar er zijn ook verbeterpunten, betere foto’s van de woningen bijvoorbeeld, of zoeken in een bepaalde wijk. Daar gaan we mee aan de slag.”

Al meer dan 12.500 huizen via Thuiskompas.nl verhuurd

Sinds de lancering van Thuiskompas, op 28 april 2020 zijn meer dan 12.500 huizen via www.thuiskompas.nl verhuurd. Inschrijven is gratis en via handige uitlegvideo’s wordt uitgelegd hoe het werkt. Bert legt uit: “Thuiskompas is gelanceerd in coronatijd. Het was daardoor niet mogelijk om woningzoekenden persoonlijk te helpen bij hun inschrijving. We hebben best getwijfeld of de lancering door kon gaan. Het is goed dat we dit toch gedaan hebben, uit het onderzoek blijkt dat gebruikers de site duidelijk, eenvoudig en betrouwbaar vinden. En dat willen we ook zijn, een betrouwbaar en behulpzaam samenwerkingsverband om woningzoekenden in Drenthe te helpen aan een sociale huurwoning”.

Iedereen die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning kan zich nu inschrijven op één platform.

Vergroten van bekendheid

Het onderzoek is uitgevoerd onder woningzoekenden die staan ingeschreven bij Thuiskompas en overige inwoners van Drenthe. Beide groepen kennen Thuiskompas. 35% van de niet-gebruikers, kent Thuiskompas, een mooie groei ten opzichte van 2 jaar geleden. Hans van Gellecom van Huurdersplatform SAM is vanaf het begin betrokken bij Thuiskompas: ”Iedereen die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning kan zich nu inschrijven voor één platform. Toch willen we ook bij de inwoners die nu geen huis huren meer onder de aandacht brengen dat ze zich gratis kunnen inschrijven. Zo kunnen ze inschrijftijd opbouwen en als het nodig is, snel een geschikte woning vinden. We blijven daarom werken aan een grotere naamsbekendheid”, besluit Hans.

De gebruiksvriendelijkheid van de website verbeteren

In 2021 is eenzelfde onderzoek uitgevoerd. De uitkomsten van dit onderzoek hebben direct bijgedragen aan een verbeterplan dat deels al is uitgevoerd. De structuur van de website is overzichtelijker gemaakt en teksten zijn aangepast. We zien een flinke stijging (van 68% naar 78%) in het aantal gebruikers dat het aanbod van de huizen overzichtelijk vindt. In 2023 wordt de website verder verbeterd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud