Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Controleren energielabel nu mogelijk

Vanaf eind augustus dit jaar kunnen huurders zelf de gegevens achter hun energielabel inzien. En dus ook controleren of het energielabel van hun woning klopt. Voor huurders is het energielabel belangrijk want het heeft gevolgen voor:

   • De maximale huur die een verhuurder voor een huurwoning mag vragen.

   • De verwachtingen die je als huurder hebt over de hoogte van je energierekening op het moment dat je woning betrekt.

   • Het moment waarop de woning verduurzaamd wordt: woningen met een slecht label (E,F en G) worden over het algemeen als eerste verduurzaamd.

  Het inzien en downloaden van het energielabel en de gegevens waarop het label gebaseerd is,  kan alleen voor het adres waarop u als huurder staat ingeschreven. Dit inzien gaat via MijnOverheid.
  Om op MijnOverheid in te loggen heeft u een DigiD nodig. Na het inloggen op MijnOverheid klikt u op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Energielabel’.  
  In  het document op MijnOverheid vindt u onder andere gegevens  of dak, muren en vloer geïsoleerd zijn, welk glas in de ramen zit en hoe de woning wordt verwarmd.
  Is het energielabel van uw woning opgesteld na 1 januari 2021 dan kunt u een uitgebreid document downloaden. In dit document staan ook mogelijkheden beschreven om de woning verder te verduurzamen.

  Heeft u gegronde redenen om te twijfelen of het energielabel van uw woning wel klopt, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat: secretariaat@mevm.nl.  
  Een energiecoach die verbonden is aan MEVM gaat dan met u in gesprek om te kijken wat er mogelijk is om label en de energiezuinigheid van uw woning op elkaar te laten aansluiten.

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Uitkomsten stellingen april 2024

  Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

  Lees verder »
  Ga naar de inhoud