Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Controleren energielabel nu mogelijk

Vanaf eind augustus dit jaar kunnen huurders zelf de gegevens achter hun energielabel inzien. En dus ook controleren of het energielabel van hun woning klopt. Voor huurders is het energielabel belangrijk want het heeft gevolgen voor:

   • De maximale huur die een verhuurder voor een huurwoning mag vragen.

   • De verwachtingen die je als huurder hebt over de hoogte van je energierekening op het moment dat je woning betrekt.

   • Het moment waarop de woning verduurzaamd wordt: woningen met een slecht label (E,F en G) worden over het algemeen als eerste verduurzaamd.

  Het inzien en downloaden van het energielabel en de gegevens waarop het label gebaseerd is,  kan alleen voor het adres waarop u als huurder staat ingeschreven. Dit inzien gaat via MijnOverheid.
  Om op MijnOverheid in te loggen heeft u een DigiD nodig. Na het inloggen op MijnOverheid klikt u op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Energielabel’.  
  In  het document op MijnOverheid vindt u onder andere gegevens  of dak, muren en vloer geïsoleerd zijn, welk glas in de ramen zit en hoe de woning wordt verwarmd.
  Is het energielabel van uw woning opgesteld na 1 januari 2021 dan kunt u een uitgebreid document downloaden. In dit document staan ook mogelijkheden beschreven om de woning verder te verduurzamen.

  Heeft u gegronde redenen om te twijfelen of het energielabel van uw woning wel klopt, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van uw huurdersorganisatie MEVM: secretariaat@mevm.nl.  
  Een energiecoach die verbonden is aan MEVM gaat dan samen met u kijken welke stappen genomen kunnen worden om tot een aanpassing van het energielabel te komen. Ofwel welke stappen nodig zijn om de woning op het niveau van het energielabel te krijgen, denk daarbij bijvoorbeeld aan na-isolatie van spouwmuren.

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Column

  “Kijk daar nog een vlinder!”
  Met z’n tweeën, zittend op de vensterbank, zijn we naar vlinders en andere insecten aan het kijken. De voortuin had tot een paar maanden geleden nog geen definitieve bestemming gekregen.

  Lees verder »

  Woonlastenonderzoek

  In het najaar van 2023 is er opnieuw een woonlastenonderzoek in Drenthe uitgevoerd. De resultaten zijn verontrustend: gemiddeld één op de drie huurders kan in mogelijke geldproblemen komen omdat de totale woonlasten gemiddeld 100 euro in de maand stijgen.

  Lees verder »
  Ga naar de inhoud