Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Controleer uw huurtoeslag bij huurverlaging

Is uw huur per 1 juli verlaagd en ontvangt u huurtoeslag? Dan krijgt u per 1 juli ook minder huurtoeslag.

Uw verhuurderscorporatie Actium hoort de huurverlaging door te geven aan de belastingdienst. Meestal gebeurt dit ook, maar u bent er zelf verantwoordelijk voor om te controleren of de belastingdienst weet van de verlaging van uw huur. Wanneer dit namelijk niet zo is, wordt de huurtoeslag niet verlaagd. U ontvangt dan vanaf 1 juli teveel huurtoeslag. Deze teveel ontvangen huurtoeslag moet echter later weer terugbetaald worden.

Terugbetalen is vervelend. Maar u kunt het voorkomen door zelf goed op te letten. Log in op Mijn Toeslagen en kijk of Actium de huurverlaging aan de belastingdienst heeft doorgegeven. Als dat niet zo is, geef het dan zelf door. Dat voorkomt dat u moet terugbetalen.

Vindt u dit alles ingewikkeld? Of lukt het inloggen op Mijn Toeslagen niet? Vraag dan om hulp. Bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Of, wanneer dit van toepassing is, bij de vakbond, ouderenbond, wijkcentrum of sociaal werker.

Tenslotte nog dit: u gaat er altijd op vooruit wanneer u huurverlaging krijgt. Uw huurtoeslag wordt weliswaar ook verlaagd, maar de huurverlaging is altijd meer dan de verlaging van de huurtoeslag.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud