Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Controleer uw huurtoeslag bij huurverlaging

Is uw huur per 1 juli verlaagd en ontvangt u huurtoeslag? Dan krijgt u per 1 juli ook minder huurtoeslag.

Uw verhuurderscorporatie Actium hoort de huurverlaging door te geven aan de belastingdienst. Meestal gebeurt dit ook, maar u bent er zelf verantwoordelijk voor om te controleren of de belastingdienst weet van de verlaging van uw huur. Wanneer dit namelijk niet zo is, wordt de huurtoeslag niet verlaagd. U ontvangt dan vanaf 1 juli teveel huurtoeslag. Deze teveel ontvangen huurtoeslag moet echter later weer terugbetaald worden.

Terugbetalen is vervelend. Maar u kunt het voorkomen door zelf goed op te letten. Log in op Mijn Toeslagen en kijk of Actium de huurverlaging aan de belastingdienst heeft doorgegeven. Als dat niet zo is, geef het dan zelf door. Dat voorkomt dat u moet terugbetalen.

Vindt u dit alles ingewikkeld? Of lukt het inloggen op Mijn Toeslagen niet? Vraag dan om hulp. Bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Of, wanneer dit van toepassing is, bij de vakbond, ouderenbond, wijkcentrum of sociaal werker.

Tenslotte nog dit: u gaat er altijd op vooruit wanneer u huurverlaging krijgt. Uw huurtoeslag wordt weliswaar ook verlaagd, maar de huurverlaging is altijd meer dan de verlaging van de huurtoeslag.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »

Huurverlaging na inkomensdaling

Huurders met een laag inkomen hadden in 2023 recht op een eenmalige huurverlaging. Huurders die deze huurverlaging in 2023 niet kregen, maar wel met een inkomensdaling te maken hebben gehad, kunnen tot 20 december 2024 alsnog een eenmalige huurverlaging aanvragen.

Lees verder »

Huurverhoging 2024

Elk jaar mogen woningcorporaties de huren verhogen. Dit jaar heeft dit veel stof doen opwaaien. Veel corporaties zijn het gesprek met hun huurdersorganisaties over de jaarlijkse huuraanpassing niet aangegaan. Terwijl in de Overlegwet 2015 is vastgelegd dat dit gesprek wel moet plaatsvinden. Actium heeft hierover wél de gesprekken gevoerd met MEVM.

Lees verder »
Ga naar de inhoud