Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Controleer uw huurtoeslag bij huurverlaging

Is uw huur per 1 juli verlaagd en ontvangt u huurtoeslag? Dan krijgt u per 1 juli ook minder huurtoeslag.

Uw verhuurderscorporatie Actium hoort de huurverlaging door te geven aan de belastingdienst. Meestal gebeurt dit ook, maar u bent er zelf verantwoordelijk voor om te controleren of de belastingdienst weet van de verlaging van uw huur. Wanneer dit namelijk niet zo is, wordt de huurtoeslag niet verlaagd. U ontvangt dan vanaf 1 juli teveel huurtoeslag. Deze teveel ontvangen huurtoeslag moet echter later weer terugbetaald worden.

Terugbetalen is vervelend. Maar u kunt het voorkomen door zelf goed op te letten. Log in op Mijn Toeslagen en kijk of Actium de huurverlaging aan de belastingdienst heeft doorgegeven. Als dat niet zo is, geef het dan zelf door. Dat voorkomt dat u moet terugbetalen.

Vindt u dit alles ingewikkeld? Of lukt het inloggen op Mijn Toeslagen niet? Vraag dan om hulp. Bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Of, wanneer dit van toepassing is, bij de vakbond, ouderenbond, wijkcentrum of sociaal werker.

Tenslotte nog dit: u gaat er altijd op vooruit wanneer u huurverlaging krijgt. Uw huurtoeslag wordt weliswaar ook verlaagd, maar de huurverlaging is altijd meer dan de verlaging van de huurtoeslag.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eindejaarsenquête 2023

Jaarlijks houdt MEVM een grote eindejaarsenquête. Wij gebruiken deze informatie om nog beter te weten wat de huurders en woningzoekenden willen. Hierdoor kunnen wij Actium

Lees verder »
Ga naar de inhoud