Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Column

van onze voorzitter, Marcel Bomers

Wah Wah

“Crazy Horses, Wah Wah”. Met open mond keek ik naar de televisie. In de quiz “Eén van de acht” gepresenteerd door Mies Bouwman gaven The Osmonds een spectaculair optreden. We hebben het dan over 1972. Na het zien van de show moest ik dit singletje hebben. Het zou, achteraf gezien, de eerste plaat zijn die ik zelf ging kopen. Want ik had wat geld gespaard dus het moest zo zijn.

Opgewonden ging ik de volgende dag naar de lokale platenzaak. De eigenaar van de winkel pakte de plaat voor mij en noemde de prijs. En de angst sloeg om mijn hart, want de prijs van de singles bleekt verhoogd te zijn. Nu kwam ik 10 cent tekort. Hevig teleurgesteld draaide ik om en liep terug naar huis.

Mijn moeder zag dat ik zonder de single van The Osmonds terug was gekomen. Geëmotioneerd vertelde ik haar het verhaal. Daarop pakte mijn moeder haar portemonnee en gaf mij de ontbrekende 10 cent. Met de snelheid van een 100 meter sprinter snelde ik naar de platenzaak. En kwam terug met Crazy Horses van The Osmonds. Nog steeds, meer dan 50 jaar later, is de single in mijn bezit. En draai ik hem nog regelmatig.

Heel lang had ik geen idee waar het nummer over ging. The Osmonds is een groep die bekend staat om hun zoetsappige popachtige (rock)muziek inclusief passende teksten. Een soort muziek die past bij het imago en hun mormoonse achtergrond. Ik was ook niet zo met de tekst bezig en genoot vooral van het “Wah Wah” geluid en de gitaarsolo.

Na het zien van een documentaire kwam ik erachter dat het nummer gaat over milieuvervuiling. Gekke paarden oftewel mensen die maar doorgaan zonder goed om zich heen te kijken en te zien welke gevolgen hun acties met zich meebrengen. De schrijvers van het nummer, de drie oudste broers, waren bezorgd over de acties van de mensheid. En, dat past bij hun christelijke achtergrond, bang dat hun kinderen een vervuilde, dus slechtere, wereld zouden erven.

Milieuvervuiling is een onderwerp dat nog steeds erg actueel is. Met z’n allen zitten wij midden in een transitie. Actium is in rap tempo bezig om hun huizen te verduurzamen. In het vernieuwde magazine van Actium hebben ze bijvoorbeeld veel aandacht voor het groener maken van onze woonomgeving.

Alle stappen, hoe klein dan ook, kunnen bijdragen aan het verbeteren van het klimaat. Gooi afval niet op de straat maar in de prullenbak. Wip een paar tegels uit de tuin en plant daar iets moois. Kijk ook waar je elkaar kan helpen.

Over dit onderwerp kun je verschillend denken, maar het kan niet zo zijn dat wij de aarde slechter doorgeven dan dat wij hem ontvangen hebben. Laten wij met z’n allen die “Crazy Horses” een beetje temmen. En zorgen dat deze wilde paarden zorgeloos rond kunnen rennen in onze wonderschone natuur.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud