Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Column

van onze voorzitter, Marcel Bomers

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid staat op mijn voorhoofd geschreven. Altijd op zoek naar nieuwe muziek, nieuwe Craft biertjes, nieuwe series maar ook naar binnen- en buitenlandse nieuwsberichten. Mijn hoofd staat niet stil. En het nieuws maakt mij de laatste tijd steeds somberder. Twijfel over welke kant onze wereld uitgaat, zowel dichtbij als veraf. Maar toen was daar Pontius Pilatus die voor het gemeentehuis van mijn geboortedorp Zeist tijdens de opvoering van The Passion de volgende woorden uitsprak: “Maar denk alleen in de kleur van jouw hart.” De laatste jaren zit deze tekst van het lied Zwart Wit van Frank Boeijen standaard in The Passion. Alleen nu, misschien door hoe ik mij voelde of door de setting in Zeist, kwam deze tekst nog nadrukkelijker binnen. De hoop werd weer aangewakkerd en ik voelde mij gelijk een stuk positiever.

Tijdens een concert van Berget Lewis in Groningen werd dit gevoel alleen maar versterkt. Niet dat zij dit lied zong maar dezelfde boodschap zat in veel van haar nummers. Kijk niet naar de verschillen maar kijk naar mekaar om. Want we moeten het met z’n allen doen. Ook al kan je degene wel een flinke schop onder zijn kont verkopen. In de leefbaarheidsvisie van Actium zit dit ook. Ga op zoek naar de positieve kanten van een buurt, wijk of dorp. En ga daarmee aan de slag en probeer dat te versterken. Werk aan de veerkracht van een wijk. Vergroot je dit, dan kan de buurt de mindere dingen beter opvangen. Maar sluit jouw ogen niet voor de negatieve kanten. En blijf ook proberen deze op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat uiteindelijk de positieve elementen de overhand gaan krijgen. Hoe moeilijk dat soms ook is.

In het paasverhaal houdt Pilatus zich niet aan de, in Zeist, uitgesproken woorden. En maakt een keuze die tegen zijn gevoel ingaat. Maar het denken in de kleur van jouw hart gaat ons helpen in het overbruggen van de verschillen. En het laat ons zien dat de ander zo gek nog niet is, maar ook gewoon een persoon met een kloppend hart.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »
Ga naar de inhoud