Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Column

Marcel Bomers voorzitter

van onze voorzitter, Marcel Bomers

Passie

“Deze is voor iedereen die passie heeft en die voor passie gaat”. Dit is een stukje uit de tekst van een liedje van The Scene. Tijdens het stofzuigen kwam het nummer voorbij. En die zin en vooral het woord “Passie” bleef hangen. Trouwens ik vind het namelijk heerlijk om dit klusje met oortjes in te doen. Je hoofd leegmaken door naar muziek te luisteren en toch geconcentreerd met het stofzuigen bezig te zijn. Maar dat heeft eigenlijk helemaal niets te maken met het stukje tekst uit het liedje. 

Passie; ik kan ontzettend genieten van mensen die zich vol passie storten in iets. Zeker als anderen er sceptisch naar kijken. “Waarom begin je hier eigenlijk aan? Dit is toch volkomen kansloos”. Dit zijn dan van die vragen die initiatiefnemers te horen krijgen. Zelf voel ik ook altijd een rem om je volledig ergens in te storten. Maar deze initiatieven zorgen vaak wel voor de zonnestraaltjes in deze soms donkere wereld.  

Kijk bijvoorbeeld naar een initiatief als Assen Bloeit (www.assenbloeit.nl). Waar men steeds de vraag stelt: heb je zin om mee te doen? En mensen niet een label opplakken maar iemand zien als een mens met mogelijkheden. Dus heb je zin, doe dan mee als vrijwilliger.

Maar denk ook aan het Buurtinfohuis in Bovensmilde. Trouwens de ruimte is door Actium ter beschikking gesteld. En oud-bestuurslid van MEVM Juul Mustamu is een van de initiatiefnemers. Men organiseert allerlei activiteiten zoals huiskamerontmoetingen “Koffie Met!” maar ook Noppes, de kledingkamer voor gratis kleding. En belangrijk voor dit initiatief is dat mensen elkaar tegemoet treden op voet van gelijkwaardigheid. 

En die gelijkwaardigheid brengt mij weer bij het liedje van The Scene. Want Thé Lau zingt niet voor niets; “Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van iedereen”. En ga voor die passie om ervoor zorgen dat er nog meer zonnestraaltjes in deze wereld te zien zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud