Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Bouw 36 appartementen op locatie De Steiger

Woningcorporatie Actium en Dura Vermeer Bouw Hengelo starten in juni met de bouw van 36 appartementen op de locatie van voormalig wijkcentrum De Steiger in de wijk Lariks (Assen). Beide partijen werken samen aan dit project vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord. De prijzen liggen onder de grens van de huursubsidie en de appartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens.

Wat gaat er gebouwd worden?

De appartementen worden allemaal gelijkvloers, levensloopbestendig en geschikt voor mensen met een (fysieke) beperking. Het gebouw krijgt twee verschillende bouwhoogten. Het grootste gedeelte bestaat uit acht bouwlagen en het andere gedeelte uit vier bouwlagen. Bij de bouw is er oog voor de bestaande natuur. De grote bomen langs het terrein blijven staan. Eén boom wordt gekapt, ter vervanging daarvan worden nieuwe bomen geplant langs de rand van het bouwgebied.

Bouwstroom Noord

Bouwstroom Noord is een samenwerkingsvorm tussen vijf woningcorporaties (Actium, Woonservice, Woonconcept, Wold & Waard en Lefier) en twee ontwikkelende bouwers (Trebbe en Dura Vermeer).

Dura Vermeer is een ontwikkelende bouwer die gelooft in de kracht van het samenwerken op deze manier. Zo kan er steeds slimmer gebouwd worden om daarmee steeds meer mensen te helpen aan een geschikte woning. De samenwerking garandeert Actium bouwzekerheid in een tijd waarin bouwmaterialen en vakmensen schaars zijn. En dat is belangrijk om een extra steen bij te dragen aan de woningnood. Deze unieke samenwerking zorgt voor betaalbare woningen en snellere bouw. Er worden niet overal dezelfde woningen gebouwd, maar Bouwstroom Noord hanteert wel overal hetzelfde proces. Door evaluatie worden continu verbeteringen doorgevoerd en kan steeds slimmer en goedkoper gebouwd worden. Tevens kan hiermee mogelijk op termijn ook het vergunningstraject versneld worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wachttijden lopen op

De woningmarkt zit redelijk op slot. Dat betekent dat verhuizen een stuk moeilijker is. Om een beeld te krijgen hoe lang woningzoekenden moeten wachten op

Lees verder »

Huuraanpassing 2023

Ieder jaar op 1 juli worden de huurprijzen aangepast door Actium. Bij aanvang van dit traject  wordt huurdersorganisatie MEVM door Actium gevraagd een advies uit

Lees verder »