Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Bouw 36 appartementen op locatie De Steiger

Woningcorporatie Actium en Dura Vermeer Bouw Hengelo starten in juni met de bouw van 36 appartementen op de locatie van voormalig wijkcentrum De Steiger in de wijk Lariks (Assen). Beide partijen werken samen aan dit project vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord. De prijzen liggen onder de grens van de huursubsidie en de appartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens.

Wat gaat er gebouwd worden?

De appartementen worden allemaal gelijkvloers, levensloopbestendig en geschikt voor mensen met een (fysieke) beperking. Het gebouw krijgt twee verschillende bouwhoogten. Het grootste gedeelte bestaat uit acht bouwlagen en het andere gedeelte uit vier bouwlagen. Bij de bouw is er oog voor de bestaande natuur. De grote bomen langs het terrein blijven staan. Eén boom wordt gekapt, ter vervanging daarvan worden nieuwe bomen geplant langs de rand van het bouwgebied.

Bouwstroom Noord

Bouwstroom Noord is een samenwerkingsvorm tussen vijf woningcorporaties (Actium, Woonservice, Woonconcept, Wold & Waard en Lefier) en twee ontwikkelende bouwers (Trebbe en Dura Vermeer).

Dura Vermeer is een ontwikkelende bouwer die gelooft in de kracht van het samenwerken op deze manier. Zo kan er steeds slimmer gebouwd worden om daarmee steeds meer mensen te helpen aan een geschikte woning. De samenwerking garandeert Actium bouwzekerheid in een tijd waarin bouwmaterialen en vakmensen schaars zijn. En dat is belangrijk om een extra steen bij te dragen aan de woningnood. Deze unieke samenwerking zorgt voor betaalbare woningen en snellere bouw. Er worden niet overal dezelfde woningen gebouwd, maar Bouwstroom Noord hanteert wel overal hetzelfde proces. Door evaluatie worden continu verbeteringen doorgevoerd en kan steeds slimmer en goedkoper gebouwd worden. Tevens kan hiermee mogelijk op termijn ook het vergunningstraject versneld worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud