Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Bewonersavonden in Ruinen en Assen

Het huurdersplatform MEVM wil de belangen van huurders van Actium behartigen. Daarbij willen we meer huurders betrekken bij alle veranderingen die de komende tijd bij het huren van een woning op ons afkomen. Dat doen wij ook door het organiseren van bewonersavonden.

Huurders die hun e-mailadres aan ons doorgegeven hebben, zijn uitgenodigd voor een aantal bewonersavonden die we in het werkgebied van Actium georganiseerd hebben.

Energiearmoede

Het thema voor deze avonden was energiearmoede. We wilden met de huurders onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het energieverbruik naar beneden te brengen om zo de rekening zo laag mogelijk proberen te krijgen zonder dat het woongenot hieronder lijdt.

Energietoeslag

Verder hebben we een inventarisatie gemaakt van de regelingen of tegemoetkomingen van de lokale en landelijke overheid.

Hoe het in uw gemeente zit met de energietoeslag, kunt u vinden op: mevm.nl/energietoeslag
Wij proberen deze informatie zo goed en zo kwaad als het kan te actualiseren. Wilt u op de hoogte gehouden worden over veranderingen, geef dat dan door via mevm.nl/contact

Belangstelling

Ondanks dat de opkomst iets lager was dan waar we op hadden gehoopt, kwam er toch een levendige discussie op gang en hebben we leuke resultaten geboekt uit de gesprekken met de aanwezige huurders. Hiernaast kunt u dit lezen.

Meedoen?

Wanneer u meepraat, bepaalt u mede de leefbaarheid in uw buurt, oplossingen rondom energiearmoede en keuzes rondom renovatie en sloop.
Bij MEVM kunt u op allerlei manieren meedoen. Zo hebben we ook een klankbordgroep, die zo nu en dan meedenkt over actuele dilemma’s.
Kijkt u eens hier

U kunt zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief, met aankondigingen van activiteiten.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen april 2024

Begin april hebben we de mening van de klankbordgroep gevraagd over het realiseren en toewijzen van flexwoningen door middel van een drietal korte stellingen. Er is gevraagd wat belangrijker is: de kwaliteit of kwantiteit (hoeveelheid) van woningen. Daarnaast voor wie flexwoningen gerealiseerd moeten worden en welke groep als eerste in aanmerking moet komen.

Lees verder »

Huurverlaging na inkomensdaling

Huurders met een laag inkomen hadden in 2023 recht op een eenmalige huurverlaging. Huurders die deze huurverlaging in 2023 niet kregen, maar wel met een inkomensdaling te maken hebben gehad, kunnen tot 20 december 2024 alsnog een eenmalige huurverlaging aanvragen.

Lees verder »

Huurverhoging 2024

Elk jaar mogen woningcorporaties de huren verhogen. Dit jaar heeft dit veel stof doen opwaaien. Veel corporaties zijn het gesprek met hun huurdersorganisaties over de jaarlijkse huuraanpassing niet aangegaan. Terwijl in de Overlegwet 2015 is vastgelegd dat dit gesprek wel moet plaatsvinden. Actium heeft hierover wél de gesprekken gevoerd met MEVM.

Lees verder »
Ga naar de inhoud