Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Betaalbaarheid

money-3918183_1920

MEVM heeft ook voor 2022 hun standpunten en doelen op papier gezet voor de vorming van de prestatieafspraken. Hieronder vindt u onze inzet op het thema betaalbaarheid:

Het aandeel woonlasten van het beschikbare budget van veel huurders is nog steeds groot. De economische crisis die een gevolg is van de coronaepidemie en de gestegen energieprijzen zal naar verwachting juist voor de groep lage inkomens grote gevolgen hebben.

Het huurdersplatform adviseert Actium elk jaar op het huurbeleid dat Actium wil gaan voeren. Een aantal ontwikkelingen zullen ook dit jaar van invloed zijn op de prijsontwikkeling van de huren:

  • de gestegen bouwkosten (in de gemeente Assen met name van invloed op de nieuwbouw en de energetische maatregelen die Actium wil gaan uitvoeren)
  • De financiële maatregelen van de rijksoverheid zoals de verhuurdersheffing en de winstbelasting.
  • De woningwaardering als gevolg van een hoger energielabel van de woningen.

– MEVM wil samen met Actium het streefhuurbeleid onder de loupe nemen om op deze manier een beter beeld van de totale woonlasten te krijgen.

– MEVM ondersteunt ook dit jaar de inzet van de voorzieningenwijzer.

– MEVM zal ook via de haar beschikbare middelen bekendheid geven hoe de betaalbaarheid van huurwoningen gegarandeerd kan worden.

Deel deze pagina:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud