Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

Actium 15 jaar

Op 1 juli 2008 ondertekenden Woonstichting Actium, Stichting Woningbeheer Assen (SWA) en Stichting Woningbeheer Smilde (SWS) de fusiepapieren. Hiermee werd het huidige Actium een feit. Het betekent dat Actium dit jaar precies 15 jaar bestaat.  Dat vieren ze onder meer met twee jubileumuitgaven: een leuk inspiratiemagazine én een bijzonder boek over de woningbouw in het werkgebied van Actium.

Inspiratiemagazine en naslagwerk

In het najaar van 2023 ontvangen alle huurders van Actium een magazine met fiets- en wandelroutes door onze acht gemeenten. Het magazine bevat ook handige tips en tops bij jou om de hoek (of wat verder weg) én boeiende interviews met huurders. Ook maakt Actium een naslagwerk in boekvorm met informatie over volkshuisvesting vanaf begin 1900 tot nu. Het gaat over hoe de woningbouw zich in ons werkgebied heeft ontwikkeld. Met verhalen van huurders én oud-bestuurders en hopelijk met veel beeldmateriaal van vroeger en nu. Voor beide jubileumuitgaven zoekt Actium jouw hulp en MEVM wil daarbij graag ondersteuning bieden via onderstaande oproep.

Actium vraagt jouw medewerking!

Voor beide jubileumuitgaven is jouw verhaal als huurder ontzettend waardevol. Huur je bijvoorbeeld 15 jaar bij Actium? Woon je op nummer 15 naast een bijzondere plek? Ben je dit jaar 15 jaar oud of 15 jaar getrouwd? Heb je iets speciaals met het getal 15? Actium hoort het graag. Andere ideeën zijn ook welkom. Voor het boek worden mooie verhalen van huurders gezocht. Heb je vroeger gehuurd bij SWA of bij SWS? Actium gaat graag met je in gesprek. Heb je nog oude foto’s van een huis waarin je woonde via een van de genoemde woningstichtingen? Actium ontvangt ze graag met een korte uitleg.

Stuur een mail naar communicatie@actiumwonen.nl of bel met 0592 400 100.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uitkomsten stellingen februari 2024

Begin februari hebben we naar de mening van de klankbordgroep gevraagd over een drietal korte stellingen. Deze gingen over de verduurzaming, huurverhoging en de bestedingen van Actium.
We kunnen uit de reacties concluderen dat huurders duurzaamheid belangrijk vinden.

Lees verder »

MEVM denkt en praat mee!  

Op basis van de Overlegwet heeft MEVM vanuit en in het belang van de huurders in 2023 weer meegedacht, advies en instemming gegeven over verschillende onderwerpen aan Actium.

Lees verder »

Werkplan 2024 MEVM 

Ook in 2024 zal de huurdersorganisatie MEVM zich hard maken voor een goede belangenbehartiging van de (huidige en toekomstige) huurders van Actium. Hiervoor heeft MEVM een werkplan opgesteld waarin onder andere de geplande activiteiten staan.

Lees verder »
Ga naar de inhoud