Heeft u een vraag,
bel ons op 06-13960829

Spreekuur alleen op afspraak
06-13960829

U kunt ons e-mailen:
secretariaat@mevm.nl

18 jaar of ouder? Schrijf je in bij Thuiskompas

Inschrijven bij Thuiskompas

Op jezelf wonen gaat tegenwoordig niet zo makkelijk. Dat komt omdat er te weinig huurwoningen zijn voor jongeren die uit huis willen gaan. Je kunt je kans op een huurwoning vergroten door je nu al in te schrijven bij Thuiskompas. Regel je inschrijving direct wanneer je 18 jaar bent geworden, ook als je nog geen plannen hebt om uit huis te gaan. Er zijn lange wachtrijen en het is slim om hier nu al in te gaan staan.

Wat is Thuiskompas?

Thuiskompas is een samenwerking van alle Drentse corporaties. Op Thuiskompas vind je alle beschikbare woningen van negen Drentse corporaties. Als je ingeschreven staat als woningzoekende bij Thuiskompas kun je reageren op de woningen die op de website staan. Ook de huurwoningen van Actium in de gemeente Ooststellingwerf staan hierop.

Inschrijven Thuiskompas

Zoals gezegd, is het verstandig om je zo snel mogelijk in te schrijven. Hiervoor hoef je nog niet van plan te zijn om het ouderlijke huis te gaan verlaten. Vaak duurt het namelijk een lange tijd voordat je aan de beurt bent voor een sociale huurwoning. We raden het daarom aan om je zo snel mogelijk nadat je 18 jaar bent geworden in te schrijven bij Thuiskompas.

 

Inschrijven bij Thuiskompas kan als:

  • je 18 jaar of ouder bent;
  • je het recht hebt om in Nederland te wonen (Nederlands paspoort of verblijfsvergunning) en
  • je een e-mailadres hebt.

 

Let op! Eenmaal per jaar moet je je inschrijving verlengen. Je ontvangt dan een mail van Thuiskompas waarin gevraagd wordt om je inschrijving gratis te verlengen. Deze mail ontvang je een maand voor je inschrijving vervalt. Na verlenging is je inschrijving weer 1 jaar geldig.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onderhoudsmagazine Actium

Actium voert ieder jaar planmatig onderhoud uit aan een deel van de woningen. Alle geplande onderhoudswerkzaamheden in 2024 staan in het onderhoudsmagazine op de website van Actium. Deze hebben zowel betrekking op onderhoud- als verduurzamen van woningen en worden uitgevoerd zonder extra huurverhoging.

Lees verder »

Even voorstellen…..

Op 15 mei is Emmy Prins met veel enthousiasme gestart binnen MEVM als administratief- en secretarieel ondersteuner. Samen met Andrea van Tuijl vormt ze de rechterhand van het bestuur. Ze stelt zich graag aan u voor.

Lees verder »

Visie van MEVM op de huurverhoging 2024

In de brief van Actium over de jaarlijkse huuraanpassing die u in april heeft ontvangen, wordt de suggestie gewekt dat MEVM heeft ingestemd met de huuraanpassing. Dat is niet het geval en wij vinden het belangrijk dat u daarover geïnformeerd wordt. Actium heeft o.a. gekozen voor de maximale huurverhoging terwijl wij het advies gegeven hebben om voor een gematigd huurbeleid te kiezen. Dit advies heeft Actium niet opgevolgd. Wij leggen u graag uit hoe dit adviestraject is verlopen.

Lees verder »
Collage planten-rotatie-contour

Ontvang het laatste nieuws in uw e-mail

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang als dank een zakje zaad waarmee u uw tuin of balkon opfleurt en een bron schept voor bijen en vlinders.

Ga naar de inhoud